• Artikkelin kategoria:Yleistä

PÄIVITYS: Dinolaakso -vuokrapakopeli on myyty eteenpäin.

DINOLAAKSO – Lasten oma liikuteltava pakopeli, jossa vanhemmat toimivat pelinvetäjinä.

Päätimme rankasta keväästä ja kesästä huolimatta ottaa yhdestä ideastamme kiinni ja toteuttaa oman (ensimmäisen) vuokrattavan pakopelimme. Haluamme tuottaa pelejä ja elämyksiä myös lapsille ja kotiin kasattavat pakopelielämykset ovat se juttu. Näiden pakopelitoteutusten kanssa pelistä pääsee nauttimaan lasten lisäksi myös vanhemmat, jotka saavat toteuttaa pelin ja toimia pelinhoitajana lapsilleen, mikä vie yhdessä tekemisen ihan uudelle tasolle.

Lähdimme kehittelemään lapsille suunnattua pakopeliä monien ideoidemme joukosta ja päädyimme neutraaliin ja kaikkia (no, ainakin suurinta osaa) kiinnostavaan dinosaurusteemaan. Suunniteluvaihe oli sekä hauska, että todella haastava. Hauskaa siitä teki lapsekkaan tarinan suunnittelu, pulmien kasaaminen sekä teeman leikkisyys. Haastavuutta osaltaan toi se, että kahdella meistä ei ole omia lapsia, joten joskus tehtävistä kehkeytyi hieman liian lennokkaita ja vaikeita, joskus tarina sai jopa hieman liian dramaattisia ja pelottavia käänteitä ajatellen 5-8v kohderyhmäämme. 

Pienen lisätwistin haastavuuteen toi myös se, että osa ideoistamme oli kovin korkealentoisia, mutta tämä kyseinen lasten pakopeli toteutettiin suhteellisen pienellä budjetilla, jonka tähden pelin tekemiseen kului hieman odotettua kauemmin aikaa kuin iso budjetti olisi sallinut, emmekä saaneet peliin sisällytettyä sitä hämmästyttävän upeaa teknologiaa, joita paikan päällä pelattavat pakopelimme tarjoavat. 

Lasten liikuteltava pakopeli on rakennettu mielikuvitukselliselle tarinalle, jota osaltaan kannattelee meidän käsityönä valmistamamme rekvisiitta. Tässä onkin saatu aikamme mittailla, sommitella ja maalailla, sillä kukaan meistä ei ole aikamme suuri taidemaalari. Seuraavalla kerralla taidamme ulkoistaa nämä  hommat jollekin, joka tekee saman paremmin päivässä, kuin me viikossa!
Keskitymme itse siihen, minkä parhaiten taidamme, eli tarinoihin, pulmien keksimiseen ja rakenteluun :).

Lasten pakopeli, vuokrattava pakopeli, pakopelin rakentaminen,
Dinopeli, kartta, pakopeli, vuokrapakopeli, lasten pakopeli

Testipeleissä saimme hyvää palautetta vanhemmilta, jonka avulla olemme hioneet myös pelin kasaamisohjeet selkeästi ymmärrettäviksi ja näin pelin helposti toteutettavaksi. Tärkein palaute tuli kuitenkin itse pelaajilta, jotka olivat hyvin innoissaan pelin kulusta, tunnelmasta ja pulmista. Näin uskallamme luvata, että suurin osa lapsista tulee varmasti nauttimaan kotona pelattavasta pakopelistä, eivätkä vanhemmatkaan pääse tylsistymään, vaan saavat osakseen pienen maistiaisen pelinohjaajan arkea. Tosin ehkä hieman enemmän sinkoilevien asiakkaiden kanssa, mihin itse olemme tottuneet. Vuokrapeli antaa myös aikuisille mahdollisuuden käyttää luovuuttaan, sillä peliin voi vaikuttaa omalla mielikuvituksellaan, lisäämällä pelin varrelle jotakin tai ihan vain pulmien sijoittelulla / piilottelulla voi tuoda pientä lisämaustetta peliin niin halutessan. Peli on kuitenkin täydellinen kokonaisuus myös ilman ulkopuolisia ratkaisuja.

Fossiilit, lasten pakopeli, dinolaakso, dinosaurus pakopeli
dinolaakso matkalaukku pelin kuljetukseen, liikuteltava, vuokrattava, pakopeli

Vaikka pakopelimme levittyykin kotona pelattavana versiona isolle alueelle ja tilaa saa käyttää hyödykseen, saimme pulmat mahdutettua yhteen suurehkoon matkalaukkuun, sekä yhden osan kantopussiin (joka vielä tästä kuvasta puuttuu). Kaiken kaikkiaan koko pelin sisältö kulkee helposti pyörät omaavassa matkalaukussa kotiovelle asti. Ulospäin matkalaukku jää pelaajille mysteeriksi aina siihen asti, kunnes pelinhoitaja on valmis aloittamaan ja johdattamaan rohekat seikkailijat yllätyksiä täynnä olevaan salaiseen dinosaurusten laaksoon. 

Tämän pakopelin kasaaminen lapsille alusta loppuun, itse keksittyä tarinaa myöten oli todella mielenkiintoista ja palkitsevaa. Tässä oppi kaikenlaista omasta ajattelutavastaan ja sen kaavoista, hieman myös näiden kaavojen rikkomisesta uusien haasteiden edessä. Näitä on varmasti luvassa lisää ;).